overlijdensbericht

Maandag 25 januari 2010

Lieve allemaal, ik moet jullie helaas mededelen dat mijn lieve man Patrick de strijd tegen de ziekte kanker verloren heeft. Vanmorgen heel vroeg om 0:20 uur is hij na een hevige strijd in mijn armen en in het bijzijn van zijn dierbaren overleden. Patrick heeft nu eindelijk rust en is verlost van de pijn. Patrick is 37 jaar geworden.

Zondag 3 januari 2010 16:00 uur

Hier het eerste berichtje in het nieuwe jaar. Hierbij willen we iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar doen toekomen. Zoals jullie zullen begrijpen was de jaarwisseling voor ons een moeilijk moment. Patrick voelde zich op oudejaarsdag niet zo goed en was erg moe. Dus hebben we uiteindelijk besloten ’s avonds op tijd te gaan slapen. We zijn om 24:00 uur nog even wakker geworden van het vuurwerk en vrij snel daarna konden we weer verder slapen. We hebben het min of meer ongemerkt voorbij laten gaan. Patrick heeft dagelijks nog steeds last van misselijkheid en braakneigingen, het lijkt zelfs ondanks de zetpillen wat toe te nemen. Zodra hij moet braken lijkt het alsof hij de kracht niet heeft om ook daadwerkelijk over te geven. Het zet dan ook niet door, maar doordat hij niet echt kan overgeven, komt ook de opluchting niet die je vaak na het overgeven voelt. Patrick is op die momenten, die vaak lang duren, dan ook erg beroerd en raakt er zeer vermoeid door. Het is dan ook een opluchting voor ons beiden als hij daarna in slaap valt, zodat zijn lichaam tot rust kan komen. Verder heeft Patrick nog steeds veel momenten dat hij erg veel pijn heeft, voornamelijk in zijn nek en hoofd. Afgelopen donderdag zijn de morfinepleisters nogmaals opgehoogd, voor de tweede keer deze week. Patrick heeft nu ook al ruim een week last van verkoudheidsklachten, voornamelijk keelpijn en verstopte luchtwegen. Normaal zou dit niet zo erg zijn, maar aangezien Patrick zo zwak is heeft hij niet de kracht om te hoesten en/of te niezen. De keelpijn houdt ook langer aan dan normaal. Ook krijgt Patrick steeds meer moeite met het eten. Soep en pudding gaat het makkelijkst naar binnen en van de warme maaltijd maak ik een prakje voor hem en meestal eet hij daar dan ook een paar hapjes van. Sinds hij de helft van zijn medicijnen in vloeibare vorm krijgt gaat het innemen hiervan veel beter. Ondanks dat Patrick zich vaak heel moe en ziek voelt, heeft hij nog altijd ook zijn fijne momenten en dan kunnen we erg fijn praten.

donderdag 21 januari 2010 14:40 uur

Patrick gaat steeds verder achteruit, eten en drinken gaat steeds moeizamer. Vanaf vandaag krijgt hij al zijn medicijnen in vloeibare vorm, want tabletjes krijgt hij niet meer doorgeslikt. Slikken gaat erg moeizaam en doet ook pijn. Sinds gisteren maak ik al het voedsel voor hem zeer fijn in een hakmolentje. Op deze manier krijgt hij toch nog wat voedsel binnen. Het drinken uit een bekertje met tuit wil ook niet goed meer lukken, ik spuit regelmatig water of sap met een spuitje in zijn mond om zo zijn keel soepel te houden en de pijn bij het slikken zo minimaal te houden. De echte contactmomenten worden steeds minder, praten kost hem ook steeds meer moeite, vaak is dit zo inspannend dat hij het einde van een zin niet af kan maken. De (epilepsie) aanvallen lijken weer iets af te nemen.

Vandaag is de katheter weer vervangen, omdat hij voor de tweede keer in drie dagen verstopt was geraakt en doorspoelen niet lukte.

Woensdag 13 januari 2010 20:20 uur

Gistermorgen had  Patrick weer behoorlijk last van misselijkheid en braakneigingen, later op de dag ging het beter. De huisarts heeft gisteren tijdens het huisbezoek de katheter van Patrick vervangen. Patrick zag er een beetje tegenop, maar het verliep gelukkig zonder problemen en hij had er weinig last van. Vandaag had Patrick een naar omstandigheden redelijk goede dag. Hij heeft weer enkele uren in de rolstoel gezeten en de fysiotherapeute is weer geweest om hem te masseren. De eerste keren waren niet zo heel erg prettig voor Patrick en het was zelfs de vraag of we door moesten gaan met de fysiotherapie, maar de massage van afgelopen vrijdag en die van vandaag gingen ineens een stuk beter. Vanaf nu komt de fysiotherapeute, zolang Patrick het als prettig ervaart, twee keer in de week om hem te behandelen. De hevige keelpijn is gelukkig helemaal over en waarschijnlijk hierdoor eet hij nu ook weer wat beter.

Maandag 11 januari 2010 14:00 uur

Patrick houdt zich goed, maar iedere ochtend geeft hij aan dat hij zich niet goed voelt en diverse pijnklachten heeft. Vaak zijn dat hoofdpijn en nekpijn, maar vanmorgen had hij ook buikpijn. Hij heeft niet meer zoveel last van zijn keel. De hallucinaties lijken iets beter onder controle, nu hij hier ook overdag wat druppeltjes Haldol voor krijgt.

←Ouder